Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

«Κόντρες» στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ανατροπές στην ψυχική υγεία Επιμένει το Υπ. Υγείας στη μείωση των κλινών και τη μεταφορά των ΚΨΥ στις ΥΠΕ


Εσωκομματικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα συμπεράσματα της σύσκεψης για το μέλλον των ψυχιατρικών Νοσοκομείων που δημοσιοποιήθηκαν από τον ΓΓ Υγείας κ. Γιαννόπουλο και τα οποία  θα αποτελέσουν τον οδηγό για νέα νομοθετική παρέμβαση στο χώρο της ψυχικής υγείας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η πρόταση που περιέχεται στα συμπεράσματα για περιορισμό των κλινών στα ψυχιατρικά Νοσοκομεία και υπαγωγή των κέντρων ψυχικής υγείας και των στεγαστικών δομών στις ΥΠΕ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας που όμως φαίνεται ότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όλα δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τόσο στον περιορισμό των κλινών των ψυχιατρικών νοσοκομείων όσο και στην μεταφορά των ΚΨΥ στις ΥΠΕ ενώ προσωρινά φαίνεται να εγκαταλείπει τη σκέψη για μεταφορά στις ΥΠΕ των στεγαστικών δομών. Στο τραπέζι επίσης παραμένει και το θέμα της αλλαγής του συστήματος εφημέρευσης των ψυχιατρικών κλινικών στην περιοχή της Αττικής.
Οι ανατροπές αυτές θα επιχειρηθεί να υλοποιηθούν με την ψήφιση ενός νέου νομοσχεδίου που σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας θα πάει για ψήφιση στη βουλή μέσα στον Μάιο.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν ενεργοποιήσει πρωτοβάθμια σωματεία που προετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στις ανατροπές που δρομολογούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μάη με πρωτοβουλία του Σωματείου του ΨΝΑ και στην οποία συμμετείχαν 6 Σωματεία από την Αθήνα, είναι το πρώτο βήμα για να υπάρξουν συντονισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

http://ygeionomikoi.gr
Δημοσίευση σχολίου