Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Πετρόπουλος: Περικοπές στις συντάξεις από 1η ΙανουαρίουΣαρωτικές περικοπές στις συντάξεις θα επιβληθούν από 1η Ιανουαρίου, όπως κυνικά παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.  «Οι περικοπές στις συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και εκείνες κάτω των 1.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Οι μειώσεις των συντάξεων βαφτίστηκαν με τον εύηχο τίτλο «επανυπολογισμός» και «κατάργηση προσωπικής διαφοράς» βάσει νομοθετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., από τον Μάη του 2017, εφαρμόζονται τις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Οι περικοπές καταγράφονται στα άρθρα 1 και 2 του νόμου 4472 που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία όταν έκλεινε την τρίτη αξιολόγηση. 
«Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%.», σημείωσε στη συνέντευξη του, ο Τ. Πετρόπουλος και υποστήριξε ότι: «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Όπως είπε συγκεκριμένα ο υφυπουργός «900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων». Ο ίδιος πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως 200 ευρώ. 

Το πόσο θα κοπούν οι συντάξεις θα το δούμε τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού, είπε ο Τ. Πετρόπουλος, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών.  Πάντως οι ασφαλισμένοι θα μάθουν το ύψους του «ψαλιδιού» στις συντάξεις τους, τον Δεκέμβριο με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου.  Ωστόσο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις: 
— Περικοπή 18% θα υποστούν χιλιάδες συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς εμφανίζουν μεγάλη προσωπική διαφορά (ανάμεσα στο ύψος των παλαιών και νέων συντάξεων).
— Μειώσεις 15%-18% θα υπάρξει και χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου.
— Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που θα μπουν στη νέα «μέγγενη» θα υποστούν μειώσεις που θα κυμανθούν από 10% έως 15%.
— Περικοπές ύψους με 5% με 10% μπορεί να υπάρξει ακόμα και για την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, η οποία σήμερα είναι 486 ευρώ μεικτά.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι μέχρι το 2022 η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το «πάγωμα» όλων των συντάξεων. 
Δημοσίευση σχολίου