Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Ανθυγιεινό: «Ξέχασαν» τους εργαζομένους στα νοσοκομεία!Έπεσε στα χέρια μας ένα έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο καλούνται οργανισμοί, κρατικοί φορείς, επιμελητήρια, ακόμα και ανώνυμες εταιρίες του δημοσίου να κάνουν προτάσεις που θα κατατεθούν στην επιτροπή για το ανθυγιεινό επίδομα!!! 
Οι μόνοι που το Υπουργείο Υγείας «ξέχασε» να καλέσει να πουν τη γνώμη τους, είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στην υγεία όπως η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και οι ομοσπονδίες Γιατρών και Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.


Τυχαίο, θα έλεγε κάποιος.   Δεν νομίζουμε!
Θα λέγαμε όμως ότι η βεντέτα που έχει ανοίξει η ηγεσία του Υπουργείου με αρκετά συνδικάτα των εργαζομένων στην υγεία, δεν αρκεί από μόνη της για να ερμηνεύσει αυτή τη στάση. Πιο πιθανό θεωρούμε το γεγονός  η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να επιλέγει αυτή την τακτική προκειμένου να διευκολύνει τους χειρισμούς της στο να περάσει τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς στο ανθυγιεινό επίδομα με τις μικρότερες δυνατές αναταράξεις. Λέμε για μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, αφού το «τυράκι» σήμερα είναι οι προτάσεις για τους κλάδους και η φάκα η «εφαρμογή» δήθεν κάποιων μέτρων προστασίας που θα οδηγεί στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.
Επιπρόσθετα, το Υπ. Υγείας με την τακτική αυτή δεν κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στη δύσκολη θέση και να απαντήσει γιατί παραμένει «ανεκπλήρωτο όνειρο» η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Έχουμε τονίσει, ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για το ανθυγιεινό επίδομα,  όπως μας συνιστούν κάποιοι, ιδιαίτερα επειδή η περικοπή του αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να έχουμε την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με μαζικούς ενωτικούς αγώνες.

Παρακάτω η Υπ. Απόφαση:


Δημοσίευση σχολίου