Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Ανατροπές προ των πυλών στο χώρο της ψυχικής υγείας Ολόκληρο το κυβερνητικό σχέδιο και οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Σε κινητοποιήσεις φαίνεται να οδηγούνται το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του Υπ. Υγείας για το χώρο της ψυχικής υγείας.
Αυτό διαφάνηκε σήμερα μετά τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ  με τον γ.γ. του υπουργείου κ. Γιαννόπουλο, για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι διεξήχθη σε βαρύ κλίμα και πως η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.
Η αντίδραση των εργαζομένων στους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας έχει εκδηλωθεί ήδη από την ημερίδα που οργάνωσε το Υπ. Υγείας για το μέλλον των ψυχιατρικών νοσοκομείων, κατά την οποία το σωματείο του ΨΝΑ παρενέβη με ανάρτηση πανό.
Μετά την ημερίδα κυκλοφόρησε «εσωτερικό» σημείωμα της ηγεσίας του υπουργείου που παρουσιάστηκε ως συμπεράσματα της ημερίδας, όπου περιγραφόταν ο «οδικός χάρτης» των αλλαγών που σκοπεύει να δρομολογήσει. (Δείτε εδώ ολόκληρο το σχέδιο του υπ. υγείας)

Στη σημερινή συνάντηση, έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση μετά το Πάσχα είναι έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο με το οποίο θα αποσυνδέει πλήρως από τα νοσοκομεία τόσο τα κέντρα ψυχικής υγείας, όσο και τις στεγαστικές δομές που έχουν αναπτύξει. Έμπειρα στελέχη από το χώρο της ψυχικής υγείας τονίζουν ότι η αποσύνδεση όχι μόνο είναι ένα τεράστιο λάθος ως σύλληψη, αλλά θα αποβεί και καταστροφική στην πράξη για τις δομές που ήδη λειτουργούν, αφού πλέον δε θα έχουν υποστήριξη από τις αντίστοιχες κλινικές των νοσοκομείων.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα την «έξοδο» ενός μεγάλου αριθμού χρόνιων περιστατικών που φιλοξενούνται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς βεβαίως να έχει διαμορφώσει τις δομές που θα τα υποδεχτούν.
Ερωτηματικά προκαλεί, τέλος, το γεγονός ότι στην πρόταση του υπουργείου δε διαφαίνεται κανένας σχεδιασμός για ανάπτυξη νέων κλινικών, κέντρων Ψυχικής υγείας και στεγαστικών δομών σε Αθήνα και περιφέρεια, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και οι υπάρχουσες κλινικές στα γενικά νοσοκομεία, που νοσηλεύουν έως και διπλάσιους ασθενείς από τη δυναμικότητά τους και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα.
Συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου τονίζουν ότι σκοπός, πίσω απ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, είναι η συρρίκνωση ή και το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και η παραχώρηση των στεγαστικών δομών ουσιαστικά σε ιδιώτες μέσω ΜΚΟ.
Τις επόμενες μέρες, οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες βάσης, να συντονίσουν τα βήματά τους και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών.
Δημοσίευση σχολίου