Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Κινητοποίηση την Παρασκευή 30/3 στις 10:00 στο Νοσοκομείο Αργοστολίου
Σε κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς της 
 Παρασκευή 30 Μάρτη διεκδικώντας λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν 
το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να σταματήσει
 η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που τους
 απασχολούν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Κ. συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας, που η 4η Γενική 
Συνέλευση / 2018 εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου να κηρύξει την Παρασκευή 
30-3-2018 από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. διαμαρτυρόμενοι και αγωνιζόμενοι για τη 
λύση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι σε επίπεδο συναγερμού. Η υποχρηματοδότηση και 
η τραγική έλλειψη προσωπικού αποψιλώνουν τις παροχές υγείας που το νοσοκομείο 
μπορεί να εξασφαλίσει. 

Τα εξαντλητικά και παράνομα προγράμματα εργασίας με 2-3 νύχτες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό και χωρίς να περνούν τουλάχιστον 11 ώρες από βάρδια σε βάρδια, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα και δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για τους ασθενείς. Να σταματήσουν οι παράνομες εφημερίες του προσωπικού, που δε διασφαλίζουν τη συνεχή παρουσία του προσωπικού στο χώρο εργασίας του, δημιουργώντας επισφαλείς και αβέβαιες συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς. Οι βοηθοί νοσηλευτών να μη «χρίζονται» υπεύθυνοι βάρδιας και επωμίζονται παράνομα ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Επιτέλους η Διοίκηση, οι Διευθύνσεις και τα Συμβούλια του Νοσοκομείου να ζητήσουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού εδώ και τώρα και να σταματήσουν να κουβαλούν νερό στο μύλο των μνημονιακών πολιτικών, προκειμένου να αποσπούν θετική αξιολόγηση για τη διατήρηση της θέσης τους στις πλάτες των εργαζομένων. Αντί αυτού επιβάλλουν στο εναπομείναν λιγοστό προσωπικό να αποδίδει εργασία για την οποία χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό, εφόσον μένει ακάλυπτο το 45% των οργανικών θέσεων. Γι’αυτό μέσα από τη Γενική Συνέλευση της 26ης-2-18, εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας:
-Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για το ωράριο του νοσηλευτικού προσωπικού όπως καθορίζεται στην Υ10β/Γ.Π.οικ. 108128/2011 υπουργική απόφαση, στο Π.Δ. 88/7-5-1999, ΦΕΚ 94/Α/13-5-99 και στην 93/104/ΕΚ / 23-11-93 οδηγία, σύμφωνα με τα οποία δεν προβλέπεται περισσότερο από μια νύχτα, ούτε πάνω από πενθήμερο την εβδομάδα ούτε να περνούν λιγότερες από 11 ώρες από βάρδια σε βάρδια.
-Να σταματήσουν αμέσως οι υπηρεσίες ετοιμότητας του νοσηλευτικού προσωπικού βάσει του άρθρου 29 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), σύμφωνα με το οποίο ο υπάλληλος παρέχει την εργασία του μέσα στον οριζόμενο από τις κείμενες διατάξεις χρόνο, με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου.
-Αύξηση των οργανικών θέσεων και ΑΜΕΣΗ προκήρυξη κάλυψής τους.
-Μονιμοποίηση του συμβασιούχου και επικουρικού προσωπικού.
-Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα «Βεργωτή».
-Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
-Διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
-Επιδιόρθωση των τεχνικών βλαβών των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση του νοσοκομειακού κτιρίου στην προσεισμική κατάσταση.
-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά δε μπορούν να είναι αντικείμενο κέρδους. Υγεία, παιδεία, ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό και υποδομές στα χέρια της κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στους εργασιακούς χώρους. Όχι απειλές και εκβιασμοί από το Διοικητή και τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης στους εργαζόμενους επειδή διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου