Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (41) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (10) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (5) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (176 Ε) (21) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Ανθυγιεινό: Ο μαρτυριάρης κ. Χουλιαράκης προαναγγέλλει εξελίξεις
Στις 11 του περασμένου Δεκέμβρη, σε άρθρο με τίτλο Το ανθυγιεινό πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης – τρόικας, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «εξορθολογισμού» (έτσι λένε στη μνημονιακή αργκό το τσεκούρωμα) του επιδόματος για ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία. Προφανώς δεν ήταν κάτι που βγάλαμε από το μυαλό μας, καθώς οριζόταν με σαφήνεια στη σελ. 45 του προσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης.
Στην αποκάλυψή μας, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αρκέστηκε σε αόριστες διαβεβαιώσεις ότι το ανθυγιεινό δεν κινδυνεύει, χωρίς να απαντά επί της ουσίας εδώ και έναν μήνα ή να δεσμευτεί επισήμως. Τις διαβεβαιώσεις αυτές περιφέρουν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ και τα Νοσοκομεία.
Πριν τελικά αλέκτορα φωνήσαι τρις, έρχεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο αν. υπουργός Οικονομικών για θέματα εξόδων Γιώργος Χουλιαράκης, να αποκαλύψει -έστω και διά της πλαγίας οδού- τα σχέδια της κυβέρνησης. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε με αφορμή ερωτήματα υπηρεσιών, αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει από το 2015 την «ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία» (δηλ. περικοπή του επιδόματος) την 31η Δεκέμβρη 2017. Επειδή όμως η ημερομηνία αυτή ήταν «ενδεικτική», καλεί τις υπηρεσίες να συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος. Για πόσο ακόμα, δεν ξεκαθαρίζει. Η πρόθεση, όμως, είναι σαφέστατη: Διόλου τυχαία, στην ίδια εγκύκλιο ο κ. Χουλιαράκης χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό επικείμενη όταν αναφέρεται στην «ευθυγράμμιση». Ούτε πιθανή, ούτε υπό συζήτηση, ούτε υπό διαπραγμάτευση. Επικείμενη.
Τόσο ο… μαρτυριάρης αν. υπουργός Οικονομικών, όσο κι η ηγεσία του Υπ. Υγείας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περικοπή του επιδόματος αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησής τους προς τους «θεσμούς» και συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης, τα οποία προσεχώς θα κληθούν να περάσουν από τη Βουλή με το γνωστό επιχείρημα ότι κινδυνεύει η δόση.
Θεωρούμε πολύ πιθανό, η κυβέρνηση να μεταθέσει το ζήτημα για τους επόμενους μήνες (σίγουρα όμως στο πρώτο τετράμηνο του έτους), όταν θα νομοθετηθούν και δεκάδες άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, λένε ότι η μετάθεση αυτή δεν είναι άσχετη με τα επικείμενα συνέδρια της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δύο ομοσπονδιών που συμπεριλαμβάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Αντίθετα, μέσα από τα σωματεία μας πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να αποκρούσουμε με αγωνιστικές παρεμβάσεις τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δανειστών.
Δημοσίευση σχολίου