Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις αμαξοστασίων, ΧΥΤΑ – 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Πέμπτη 29 Ιούνη


Αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιούνη – Στάση εργασίας τη Δευτέρα 26 Ιούνη

Το «κρύο πιάτο» που προσέφερε η κυβέρνηση στους συμβασιούχους των δήμων, που δεν είναι άλλο από την άμεση απόλυσή τους, με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού, αλλά και η σημερινή άκαρπη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την αντιπρόεδρο της ΒουλήςΤασία Χριστοδουλοπούλου, που έριξε τις ευθύνες σε τρίτους [σ.σ.: παλεύουν με θεούς (δικαστήρια) και δαίμονες (κρατικό μηχανισμό), τους είπε], οδηγεί τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους σε νέα τροχιά κινητοποιήσεων, δυναμικότερες αυτή τη φορά.
Έτσι, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το απόγευμα τις παρακάτω κινητοποιήσεις, σημειώνοντας στη σχετική της ανακοίνωση ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα πολιτικής, παραταξιακής ή άλλης τοποθέτησης, δίνουν ενωμένοι αυτόν τον αγώνα, γεγονός που εκφράστηκε στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους και αποτελεί την μοναδική εγγύηση για τη θετική τους έκβαση»:
 • Τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας και καλεί όλα τα Σωματεία, ακόμα και αυτά που δεν έχουν συμβασιούχους, να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να γενικευτεί ο αποκλεισμός παντού.
  «Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, γιατί παλεύουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα», σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση.
 • Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Συνεχίζεται κανονικά μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους.
 • Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση.
 • Συνεχίζεται και επεκτείνεται σ’ όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς της χώρας ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ, από τους εργαζόμενους τους, αλλά και με τη συνδρομήτων Σωματείων των δήμων των αντίστοιχων περιοχών.
 • Ο ΧΥΤΑ Αττικής συνεχίζει, όπως έκανε από την πρώτη ημέρα της έναρξης των κινητοποιήσεων να διευκολύνει μόνο τα νοσοκομειακά απορρίμματα, των ευαίσθητων κοινωνικά χώρων και των λαϊκών αγορών και μόνον κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης από το αντιπροσωπευτικό Σωματείο του αντίστοιχου Δήμου.
 • Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Για το λόγο αυτό προκηρύσσεται Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των ΟΤΑ από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Η συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 • Την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε δήμο.
 • Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 προκηρύσσεται νέα γενική 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στους ΟΤΑ καισυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηνπλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
 • Την κατάθεση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης στο Προεδρείο της Βουλής και σ’ όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής), για την οριστική επίλυση του προβλήματος και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Τέλος, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ «καλεί όλα τα Σωματεία να οργανώσουν πολύμορφες δραστηριότητες ενημέρωσης και κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και της ΚΕΔΕ, των ΠΕΔ και όλων των Δημοτικών Αρχών, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, υιοθετώντας τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να μην προβούν σε καμία απόλυση εργαζομένου, ούτε να αποδεχτούν λύσεις που θα διαιωνίζουν τα προβλήματα, όπως είναι η πρόσληψη διμηνιτών». Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη, μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.
Η σημερινή απεργιακή πορεία και τα «καταργημένα» ΜΑΤ
Να σημειωθεί πως το πρωί -στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν για τημετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου -αίτημα που παραμένει στην κορυφή των διεκδικήσεων των εργαζομένων στους δήμους– πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από όλους τους δήμους της χώρας.
Η πορεία ήταν μεγαλειώδης, πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, συνάντησαν όμως στη Βουλή τα «καταργημένα» ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που χρησιμοποίησαν χημικά εναντίον τους. Από τα χημικά, πέντε διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν άμεσα με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
Να σημειωθεί πως 24ωρη απεργία πραγματοποίησε και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι δηλαδή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, έναν κλάδο που βρίσκεται σε εργασιακή ομηρία χρόνια τώρα.
Απαξίωση από Σκουρλέτη, ένταση έξω από το ΥΠΕΣ
Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν προγραμματισμένη να καταλήξει στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ζητηθεί συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος προτίμησε να απαξιώσει τους εργαζομένους και να δεχθεί τον επικεφαλής της μνημονιακής πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έχει δει ως «βούτερο στο ψωμί του» την απόφαση του Ελεγκτικού για τη μη πληρωμή και απόλυση των συμβασιούχων, καθώς δίνεται ηευκαιρία στους δημάρχους να ξεπουλήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, με αιχμή την Καθαριότητα.
Να σημειωθεί πως ένταση επικράτησε και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πετούν σκουπίδια και να τραβούν με δύναμη τα συρματοπλέγματα μπροστά από την είσοδο, ενώ έβαλαν και φωτιά στα σκουπίδια.
Δήμαρχοι σε ρόλο «μνημονιακού λαγού»
Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι -σε κοινή πλεύση με την κυβέρνηση, τη ΝΔ, το Ελεγκτικό, την ΚΕΔΕ- άδραξαν την ευκαιρία και άρχισαν να… απασφαλίζουν: απολύουν εργαζομένους ή υπόσχονται απολύσεις, απειλούν και τρομοκρατούν, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες…
Και όλα αυτά, εις βάρος των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων αλλά και τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, τους οδηγούν στην απόγνωση και στην ανεργία. Παράλληλα, διαπλέκονται με τους ιδιώτες, προκειμένου να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες, κρύβοντας από τους πολίτες ποιος θα «πληρώσει το μάρμαρο», και μάλιστα με αυξημένα τέλη (για σκουπίδια), τροφεία (για παιδικούς) κ.λπ.: οι δημότες.
Και ο εμπαιγμός καλά κρατεί
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση επικαλείται συνταγματικά κωλύματα για τη μετατροπή των συμβάσεων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου,προκαλώντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων.Δεν είναι, όμως, κατά την κυβέρνηση -που είναι- η λύση που πρότεινε ο Π. Σκουρλέτης, στη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ την περασμένη Δευτέρα: δίμηνες συμβάσεις στην Καθαριότητα για το καλοκαίρι (σ.σ.: κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό, αφού οι δίμηνες συμβάσεις στους ΟΤΑ επιτρέπονται ΜΟΝΟΝ για έκτακτες καταστάσεις, όπως, π.χ., λόγω σεισμού).
Η επίκληση, λοιπόν, των συνταγματικών κωλυμάτων προκαλεί τη νοημοσύνη αλλά και τη μήνι του συνόλου του κόσμου της εργασίας, όταν γνωρίζει ότι τόσο αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ) έκαναν και κάνουν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Όλα αυτά κρίνονται συνταγματικά και το μόνο αντισυνταγματικό που συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα είναι ό,τι έχει σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δημοσίευση σχολίου