Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΑΓΩΓΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΩΡΩΝ (1) ΑΔΕΔΥ (3) ΑΔΕΙΩΝ (1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (11) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (12) ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (49) ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ (13) ΑΡΘΡΑ (1) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (51) ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (19) Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ (1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 (3) ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΣ (15) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (9) ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ (8) ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (16) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (5) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (6) ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (24) ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (8) ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ (9) ΝΟΜΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΠΔ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ (12) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. (2) ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (2) ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ (8) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (21) ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (7) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (3) ΣΙΤΤΙΣΗ (2) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (11) ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΣΤΙΑΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ (3) ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ Κ΄ ΔΑΝΕΙΩΝ (3) ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (23) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (1) ΦΤΩΧΙΑ - ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ (6) ΦΥΛΑΞΗ (2) ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (13) artemis card (5)

Αναζήτηση αναρτήσεων του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Για το δελτίο Τύπου του υπ. Εργασίας σχετικά με τις κομματικές τοποθετήσεις στη ΓΔ Πρόνοιας


Από το Νίκο Μποσινάκο, μέλος του ΔΣ ΟΣΥΠΕ
Με δελτίο Τύπου της 9/2/2017, το υπουργείο Εργασίας απαντά στις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και της ΑΔΕΔΥ για κομματικές, αδιαφανείς τοποθετήσεις προϊσταμένων στις 2 νεοσυσταθείσες Δ/νσεις της Γενικής Δ/νσης Πρόνοιας. Οι εν λόγω θέσεις ανέρχονται σε 8 (2 θέσεις Δ/ντών και 6 Τμηματαρχών) και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που «πέρασε» το Υπουργείο (αρ.7-8 του Ν.4445/2016 και ΥΑ 1060/Δ9.341/11-1-2017) θα καλυφθούν με απευθείας ορισμό από την Υπουργό (για τους Δ/ντές) και κατόπιν απόφασης Ειδικής 5μελούς Επιτροπής, στην οποία μετέχουν και πολιτικά πρόσωπα, π.χ., ΓΓ Πρόνοιας (για τους Τμηματάρχες). Το θεσμικό πλαίσιο αυτό είναι εμφανώς αντίθετο με τα όσα προβλέπονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, σχετικά με τον τρόπο επιλογής, τοποθέτησης και αναπλήρωσης προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
Με την απάντησή του, το Υπουργείο ανακαλεί ουσιαστικά (αλλά όχι και τυπικά, καθώς η σχετική ΥΑ δεν ανακλήθηκε) αυτό το «νομότυπο» αλλά αυθαίρετο θεσμικό πλαίσιο.

Παραδέχεται ότι η επιλογή και τοποθέτηση θα γίνει με βάση το άρθρο 87 (περί αναπλήρωσης)του ισχύοντος Κώδικα ΔΥ, (το οποίο ορίζει ως μοναδικό κριτήριο για την αναπλήρωση προϊσταμένου την βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων που στελεχώνουν κάθε οργανική μονάδα) και όχι με την ειδική διαδικασία που προβλέπει η διαβόητη ΥΑ. Επαναλαμβάνει το αυτονόητο ότι δηλαδή «Οι προϊστάμενοι αυτοί τοποθετούνται προσωρινά μέχρι την εφαρμογή του ν. 4369/2016, οπότε και οι θέσεις τους θα κριθούν με την διαδικασία που προβλέπει ο τελευταίος αυτός νόμος. Στη βάση του άρθρου 30 του ίδιου νόμου, η θητεία των αναπληρωτών θα λήξει αυτοδικαίως με την οριστική επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων στις εν λόγω θέσεις ευθύνης.».
Για να αποκλείσει μάλιστα το ενδεχόμενο να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης στις νέες Δ/νσεις κάποιοι «ανεπιθύμητοι» αρχαιότεροι στην επετηρίδα υπάλληλοι, και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, έσπευσε άρον άρον το υπουργείο να ορίσει την (αρχικά ανοικτή) προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων της σχετικής πρόσκλησης στελέχωσης… για την επόμενη ημέρα από την έκδοση του Δελτίου Τύπου (10/2/2017). Όσοι πρόλαβαν, λοιπόν…
Αυτό στο οποίο δεν απαντά το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου είναι πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί η κανονική διαδικασία κρίσεων για θέσεις Προϊσταμένων στο Δημόσιο1. Είναι η διαδικασία, η οποία σύμφωνα με τον Ν.4369/2016 της παρούσας Κυβέρνησης, θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2016, σύμφωνα με νεότερο χρονοδιάγραμμα του πρώην Υπουργού Βερναρδάκη μετατέθηκε για τα τέλη του 2018 και η οποία εν τέλει …δεν έχει καν ξεκινήσει. Αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για νομότυπες αυθαιρεσίες και κομματικές μεθοδεύσεις τύπου ΓΔ Πρόνοιας.

1 Ειδικά στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κρίσεις Προϊσταμένων Τμημάτων έχουν να γίνουν από το μακρινό 2006!
Δημοσίευση σχολίου